Reacties uit het veld

"Wat een fantastisch boek die ‘Grip op je klas’! Alle tips waar je de hele PABO naar verlangt, maar waar je er maar een paar van krijgt. Ik ga het gelijk inzetten maandag."

"Een prachtig boek, Frans. Compliment. Zeer bondig en leesbaar geschreven. Ik herken je er helemaal in terug...en veel leerkrachten ook."

Over de auteurs

Grip5-FransPinkse.Vrijstaand

Hoofdauteur Frans Pinkse (foto) begon zijn onderwijsloopbaan als leerkracht en directeur op een basisschool. Vervolgens werkte hij jarenlang als lerarenopleider aan een Pabo. Nu is hij werkzaam als coach en helpt onderwijsgevenden in basis- en voortgezet onderwijs meer grip te krijgen op hun leerlingen.

Jakob Schuiringa startte zijn loopbaan als leraar in het voortgezet onderwijs. Daarna werd hij uitgever en directeur bij een grote educatieve uitgeverij. Ook was hij succesvol als auteur en eindredacteur van vooral schoolboeken. Nu heeft hij zijn eigen uitgeverij en schrijft voor zijn plezier. Van Grip op je klas is hij coauteur en eindredacteur.

Frans Pinkse over het waarom van dit boek

Ik herinner het me als de dag van gisteren dat ik als eenentwintigjarige voor het eerst mijn eigen klas instapte. Vol goede moed en met knikkende knieën. Ondanks alle stages was ik toch wel wat onwennig, want dit was mijn eigen klas en er was niemand om mij feedback te geven. Maar het voelde goed. Ik was vierentwintig toen ik op dezelfde vestiging schoolhoofd werd. Vervolgens werd ik op verschillende andere basisscholen directeur, altijd met een eigen klas. Tot ik docent aan de pabo werd. Daar kon ik mijn praktijkkennis overdragen aan studenten en hen liefde bijbrengen voor het leraarsvak dat zo ongelooflijk boeiend, interessant en uitdagend is.

Ik begeleidde studenten bij hun stage en ging op verzoek van een directeur van een basisschool een leerkracht begeleiden. Maatwerk, een op een. Dat was de eerste stap naar mijn huidige professie: onderwijsgevenden helpen meer grip op hun klas te krijgen. Inmiddels heb ik, als zelfstandig ondernemer, honderden onderwijzenden assessments afgenomen, beoordeeld, gecoacht en begeleid. Met veel plezier en gelukkig ook met veel succes. Op www.franspinkseabc.nl kun je er meer over lezen.

Het boek Grip op je klas is voortgekomen uit die jarenlange ervaring als leerkracht, lerarenopleider en coach. Het is een bundeling van tips. Uit de praktijk, voor de praktijk. Met bewezen resultaat. Verwacht geen hoogdravende theorieën of hemelbestormende innovaties. Wat je wel mag verwachten zijn uiterst concrete en bruikbare tips waarmee je morgen al aan de slag kan.

Dit boek had niet gemaakt kunnen worden zonder de kritische en ondersteunende blik van Jakob Schuiringa. Zelf ook onderwijsman in hart en nieren en als leermiddelenspecialist gepokt en gemazeld in het schoolboekenvak. Zijn adviezen hebben in sterke mate bijgedragen aan de inhoud en vormgeving van dit boek.

Kortom: een praktijkboek vol gebundelde onderwijservaring.

We spreken de wens uit dat jij met behulp van dit boek de grip op je klas kunt vergroten en zo je vak beter en met meer plezier kunt uitvoeren.

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player