PinkseLogoRood.2 franspinkseabc_logo_03 franspinkseabc_logo_03

franspinkse

abc

franspinkseabc_logo_03

advies, begeleiding, coaching op maat voor de individuele leraar

in het nieuws

Grip13-PastedGraphic-1 kopie Bestellen

'Grip'

Actieprijs: € 15,-        

 

Harde Kaft - luxe uitvoering.

                    208 p.

Inhoud boek De uitgever over 'Grip' Voorbeeldpagina's

"Wat een fantastisch boek die ‘Grip op je klas’! Alle tips waar je de hele PABO naar verlangt, maar waar je er maar een paar van krijgt. Ik ga het gelijk inzetten maandag."

leerkracht en oud-Pabo-student

 

 

"Een prachtig boek. Compliment. Zeer bondig en leesbaar geschreven. Ik herken je er helemaal in terug...en veel leerkrachten ook."

 

 

"Een zeer professioneel uitgevoerd boek waar veel onderwijsgevenden baat bij hebben. Het behandelt een universeel probleem en zou ook in Duitsland, waar ik les gegeven heb, in een grote behoefte kunnen voorzien."

 

Werner Grade:

Lehrer und Konrektor HRS Dörpen, Konrektor OS Schüttorf, Rektor HRS Spelle, Schuldezernent der Landesschulbehörde in Osnabrück.

 

 

Reacties uit het veld

Grip12-Intervisie Krant-Tubantia

Interview met Frans Pinkse in Tubantia.

Recensie NBD Biblion

Praktijkboek vol tips uit, door en voor het primaire proces

Kernboodschap: motiveren en benutten van talenten = grip op je klas!

 

Deel 1 richt zich praktische tips voor leerkrachten basisonderwijs (12-). De tips zijn geordende op leeftijd en groep en geclusterd rondom een specifiek thema; onder andere start en afsluiting van de dag of les, hoekenwerk, combinatiegroepen, omgaan met ordeproblemen en lesovergangen.

 

Deel 2 richt zich op docenten voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs (12+), met als specifieke thema's onder meer huiswerk, instructie, ordeproblemen oplossen en de invloed van de leeromgeving.

 

Deel 3 bevat energizers én tranquillizers en geeft enige informatie over gepersonaliseerd leren en omgaan met 'storend' gedrag. Met ter inspiratie een lijst voor verder lezen.

 

Bevat een grote hoeveelheid praktijktips, veelal kort aangestipt, waarvan sommige meteen inzetbaar zijn, andere (meer/veel) oefening en begeleiding vragen.

 

Stevige uitgave, mix van een pedagogische en leerlinggerichte onderwijsstijl en rust, reinheid, regelmaat. Oproep aan (aanstaande) onderwijsprofessionals: motiveren - maak er werk van!

 

Recensent: Hannelore Rubie

16-03-2017

Recensie

Scroll naar onderen

Recensie downloaden

Geschikt leermiddel op opleidingen

Mooi om te zien dat 'Grip op je klas' niet alleen een weg vindt naar individuele onderwijsgevenden, maar ook als leermiddel wordt gebruikt op lerarenopleidingen. Zoals bijvoorbeeld PABO InHolland te Rotterdam.